Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 14:52

 

Κτήμα Τάτση

tatsis

Η οικογένεια Τάτση, από το 1924και μετά, απέκτησε αμπέλια στο ύψωμα Λιμπάσκεριτ και Γερακώνα, θέσεις ιδανικές για αμπελοκαλλιέργεια σε ασβεστολιθικά εδάφη που δεν αρδεύονται και τα δουλεύουν οικογενειακά, πρώτα ο παππούς, μετά ο γιος Χρήστος μαζί με τους γιούς του Περικλή και Στέργιο.

Από το 1998 η καλλιέργεια των αμπελιών είναι πιστοποιημένη βιολογικά, και από το 2002 καλλιεργούνται με την μέθοδο της βιοδυναμικής καλλιέργειας, με στρεμματική απόδοση από 300 έως 700 κιλά ανά στρέμμα. Η οινοποίηση γίνεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του νέου οικογενειακού οινοποιείου και στη συνέχεια παλαίωση των ερυθρών κρασιών σε δρύινα Γαλλικά και Αμερικάνικα βαρέλια των 225 λίτρων.

 

 Τα κρασιά τα οποία θα παρουσιάσουμε

Old Roots

roots

Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%

Χαρακτηριστικά: Χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Αρωματικά σύνθετο με νότες φρούτων, χαρακτηριστικά της φρεσκάδας του. Γευστικά ευχάριστο και νευρικό με ζωηρές τανίνες που εξελίσονται αργά και απολαυστικά.

Αλκοολικός Βαθμός: 14 % vol.

Βραβεία: Πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό Θεσσαλονίκης 2015 (χρυσό των χρυσών)

Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας


 Κορυφή Αγγέλων

korifi aggelwn erithros

Ποικιλιακή Σύνθεση: ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 25 %, ΝΕΓΚΟΣΚΑ 25 %, CABERNET S.20%, MERLOT 20%, CINSAUT 10%

Χαρακτηριστικά: Σύνθετος ποικιλιακά οίνος, συνδυάζει τις τοπικές ποικιλίες Ξινόμαυρο , Νεγκόσκα και Cinsaut με τις Γαλλικές Merlot και Cabernet Sauvignon. Έντονο ερυθρό χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Βοτανικός χαρακτήρας στη μύτη, πράσινη πιπεριά και λιαστή ντομάτα αλλά και γαρύφαλλο, κανέλλα και μαυροπίπερο. Το άρωμα του πιπεριού δίνει το παρόν και στη γεύση.

Έδαφος: Καλλιεργούνται σε υψόμετρο 250 - 300 μέτρων και σε εδάφη με κλίση, ασβεστολιθικά και αμμοπηλώδη. Μέση στρεμματική απόδοση 700 κιλά


 Negoska

negoska orthio

Ποικιλιακή Σύνθεση:  Νεγκόσκα 100%

Χαρακτηριστικά: Πορφυροκόκκινο χρώμα στο ποτήρι με ρουμπινί ανταύγειες. Βατόμουρο, κανέλα, μαύρο πιπέρι, δρυς και αποξηραμένα δαμάσκηνα κάνουν σταδιακά αισθητή την παρουσία τους.Στο στόμα μέτριου όγκου σώμα με πλούσιες, δυναμικές τανίνες που αρχικά δίνουν αίσθηση επιθετικότητας αλλά μαλακώνουν όμορφα αν το αφήσετε να αναπνεύσει.

Αλκοολικός Βαθμός: 12,5 % vol.

Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας


 Γουμένισσα Ο.Π.Α.Π

goumenissaΠοικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο 50%, Νεγκόσκα 50%

Αλκοολικός Βαθμός: 13,5% vol.

Χαρακτηριστικά: Πορφυροκόκκινο χρώμα με βυσσινί ανταύγειες, από τις τυπικότερες εκφράσεις της Γουμένισσας. Ο αρωματικός του χαρακτήρας συνδυάζει νότες από δαμάσκηνα που παντρεύονται αρμονικά με ώριμα κόκκινα φρούτα. Η παλαίωση σε δρύινα βαρέλια έρχεται να συμπληρώσει διακριτικά την αρωματική του παλέτα.Γευστικά εντυπωσιάζει με τον βελούδινο χαρακτήρα του, που περιγράφεται από φαινολική ωριμότητα και πλούσια δομή.Επίγευση ιδιαίτερη μακριά που συμπυκνώνει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του κρασιού.

Βραβεία: Χρυσό μετάλιο στον διεθνή διαγωνισμό οίνου Θεσσαλονίκης 2014

Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας


Ροδίτης Λευκό

roditis lefkoΠοικιλιακή Σύνθεση: Ροδίτης 100 %

Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση, οινοποίηση και ζύμωση 30 ημέρες με τις αυτόχθονες ζύμες του σταφυλιού μαζί με τα στέμφυλα σε ανοικτή δεξαμενή. Χωρίς την προσθήκη θειώδους από την οινοποίηση μέχρι και την εμφιάλωση. Παραμονή στα βαρέλια για 12 μήνες

Χαρακτηριστικά: Πορτοκαλί χρώμα και καθαρά αρώματα της ποικιλίας που έχει οινοποιηθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες με τα στεμφυλα Γευστικά ισορροπημένο με μία οξύτητα που υποστηρίζει σε όλη τη διάρκεια τα αρώματα στόματος του κρασιού.


Angel's Heart

angels heartΠοικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%

Χαρακτηριστικά: Φωτεινό κίτρινο χρώμα με την κοκκινωπή υποψία - προκύρηξη vinification - αρώματα των άσπρων λουλουδιών και των εσπεριδοειδών και ευχάριστη ζωηρή προτίμηση με την αρμονικά ισορροπημένη οξύτητα.

Αλκοολικός Βαθμός: 12% vol

Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας


Κορυφή Αγγέλων

korifi aggelwn orthioΠοικιλιακή Σύνθεση: Chardonnay 50%, Μλαγουζιά 50%

Χαρακτηριστικά: Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά ευχάριστο κρασί με ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα. Δικριτικό άρωμα εσπεριδοειδών και ώριμων φρούτων δένουν αρμονικά με τη βανίλια και την καραμέλα του ξύλου. Η πρώτη εντύπωση στο στόμα είναι γλυκιά και ζεστή. Στη γεύση κυριαρχούν αρώματα ώριμου ανανά, πεπονιού και αχλαδιού. Η υξηλή οξύτητα είναι πάντοτε σε αρμονία με την υψηλή αλκοόλη, δίνοντας νεύρο και ζωντάνια. Η εξαιρετική του ισορροπία συνοδεύεται από επίγευση που παραμένει.

Αλκοολικός Βαθμός: 13.5%


Angel's Heart Ροζέ

negoksa rozeΠοικιλιακή Σύνθεση: Νεγκόσκα 100%

Οινοποίηση: Αποβοστρύσωση, παραμονή με τα στέμφυλα, 12-18 ώρες εκχύλιση. Με ελεγχόμενη θερμοκρασία στην αλκοολική ζύμωση με γηγενής ζύμες. Παραμονή με τις οινολάσπες για ένα μήνα περίπου, σταθεροποίηση.

Χαρακτηριστικά: Τριανταφυλλί ανταύγειες. Αρωματικά παραπέμπει σε ανθοσμία η οποία συνδυάζεται με άνθη εσπεριδοειδών. Είναι γευστικά ισορροπημένο με οξύτητα που προκαλεί τον δοκιμαστή καθόλη την οργανοληπτική του εξέταση.

Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol.


Γλυκός Τάτσης

glikos tatsisΠοικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο 50 %, Νεγκόσκα 50 %

Έδαφος: Καλλιεργούνται σε υψόμετρο 250 - 300 μέτρων και σε εδάφη με κλίση, ασβεστολιθικά και αμμοπηλώδη.

Χαρακτηριστικά: Πληθωρικός γλυκός οίνος από Ξινόμαυρο και Νεγκοσκα. Πικάντικα γλυκό με τόνους εσπεριδοειδών και με υψηλή οξύτητα που το κάνει να διαφέρει από άλλα γλυκά κρασιά.